ЗАХИСТИ СЕБЕ ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ

28-03-2019

     Туберкульоз є найпоширенішою у світі інфекційною хворобою, яка посідає одне із перших місць за смертністю людей. Однією з основних причин стрімкого поширення епідемії туберкульозу в Україні є необізнаність, непоінформованість громадян щодо шляхів уникнення цього захворювання, важливості його своєчасного лікування та профілактики у повсякденному житті.

     Згідно з Указом Президента України від 22.03.2002 №290/2002 «Про Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз», з метою забезпечення участі населення у Всеукраїнських інформаційно-просвітницьких заходах щодо боротьби з туберкульозом Відділом соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Срібнянської селищної ради 19 березня 2019 року проведено інформаційно-просвітницький захід для учнівської молодді Сокиринського ПАЛ щодо профілактики соціально-небезпечних хвороб на тему: «Туберкульоз – серйозна загроза для здоров’я людини ».

    Головною метою проведення даного заходу є привернення уваги підростаючого покоління до проблем захворювання на туберкульоз та інформування щодо шляхів поширення збудника хвороби, джерел інфекції, проявів захворювання та профілактики. Особливо важливим було питання профілактики. «В першу чергу, - наголошували виступаючі, звертаючись до слухачів, - це потреба здорового способу життя з раннього дитинства. А це і регулярний відпочинок, і заняття фізкультурою та спортом, безумовна відмова від шкільних звичок, повноцінне харчування, дотримання особистої гігієни».

     Також протягом березня місяця обстежено умови проживання сімей з дітьми, які перебувають на обліку, як такі що опинилися в складних життєвих обставинах. Членам родини наголошувалось, що дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна убезпечити себе від небезпеки зараження на туберкульоз. Акцентувалась увага на необхідності проходження щорічного флюорографічного обстеження.

     У ході проведення заходів розповсюджено інформативну друковану продукцію під назвою «Туберкульоз сьогодні – факти та перспективи! » Результатом несвідомого ставлення до власного здоров’я, недотримання вимог і принципів здорового способу життя є висока захворюваність населення на туберкульоз. Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе туберкульоз, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цього захворювання.

    Бережіть своє здоров’я!