Про комплексне відпрацювання житлового сектору!

02-12-2019

    На Чернігівщині ситуація із загибеллю людей під час пожеж у житловому секторі громадян набула особливої гостроти. З початку року в регіоні виникло 2887 пожежі під час яких загинуло 66 осіб. Одним з найбільш проблемних в цьому відношенні є нехтування громадянами основних правил безпечної поведінки.

    Загалом в Срібнянському районі з початку року виникло 46 пожеж в порівняні з 2018 року 12 збільшення пожеж на 283%. Загибель на пожежах збільшилась на 100% та пожежі на об’єктах збільшились на 200%.

    Щоб зменшити сумну статистику та нагадати мешканцям сіл про прості, але дуже важливі правила безпеки, на початку грудня фахівці районного сектору ДСНС України у Чернігівській області, районного відділення поліції та представників ЗМІ  провели комплексне відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів району. В ході профілактичного відпрацювання особлива увага приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та родин які потрапили в скрутні життєві обставини. Фахівці рейдових бригад під час відвідувань перевіряли стан приладів опалення та електромережі, вказували на наявні протипожежні недоліки, роз’яснювали основні правила безпечної поведінки та вручали відповідні листівки, пам’ятки. Також під час проведення даних заходів працівники наголосили на правила поведінки під час відпочинку на водоймах та в лісопаркових зонах.

     Такі практичні відпрацювання направлені перш за все на те, аби звернути увагу громадян відповідально ставитися до вимог безпеки у повсякденній діяльності, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж, надзвичайних подій і трагічних випадків на них.

    У разі виникнення пожежі, надзвичайної ситуації, при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів телефонуйте за номером «101» служби порятунку ДСНС України!!!