Розпочалася виплата державної дотації за вирощування молодняку великої рогатої худоби.

29-10-2018

    В жовтні 2018 року 86 жителів Срібнянської селищної ради отримали перші виплати державної дотації за вирощування молодняку великої рогатої худоби в сумі 86,6 тис. грн.

    Всього станом на 29 жовтня 2018 року на отримання державної дотації подали документи 134 жителі Срібнянської селищної ради, які утримують 211 голів молодняку.

    Нагадуємо, якщо Ви утримуєте в своєму господарстві теля віком до 13 місяців, ідентифіковане та зареєстроване у встановленому законодавством порядку, то маєте право на державну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

     Для оформлення документів для отримання дотації на молодняк Вам потрібно звернутися до Срібнянської селищної ради в відділ соціально-економічного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства.

    Обсяг дотації на молодняк ВРХ, який може отримати фізична особа, становить 2500 гривень із розрахунку на одну голову. 

    Дотація на молодняк надається за кожні 4 місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

- за перший період від 1 до 5 місяців - 300 гривень за голову;
- за другий період від 5 до 9 місяців - 700 гривень за голову;
-    за третій період від 9 до 13 місяців - 1500 гривень за голову.

    Уточнення:  Якщо на день подачі документів теляті виповнилося вже 13 місяців і 1 день, то документи не приймаються. Дотація виплачується за три періоди вирощування: 1) до 4 місяців; 2) до 8 місяців; 3) до 12 місяців (залишаючи 1 місяць власникам для подачі документів). 

    Якщо тварині 3 місяці на день подачі відомості, то дотації власник ще не буде отримувати, так як власник ще не пройшов перший період утримання (4 міс, 1 день) тварини.

    Якщо у Вас залишилися питання, звертайтеся до Срібнянської селищної ради в відділ соціально-економічного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства.