«Сузір’я талантів»

26-03-2019

      Весняного недільного ранку, 24 березня, в Будинку культури Срібнянської селищної ради відбувся фестиваль-конкурс дитячої та  юнацької творчості «Сузір’я талантів», в якому взяло участь близько 140 дітей. Усіх учасників фестивалю привела на сцену любов до пісні, танцю, музики.

      Майстерність учасників оцінювало незалежне журі. Відкрила перший фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості голова журі – Жижка Ірина Миколаївна, яка побажала учасникам гарного настрою та отримання перемог. Присутніх супроводжували сторінками фестивалю ведучі – Дар’я Паршина та Євген Буць.

      Конкурсанти демонстрували вміння якісного володіння музичними інструментами, чистотою інтонування пісень, сценічною культурою, показували акторську та хореографічну майстерність.

         Серед солістів-вокалістів з молодшої групи І місце виборола Мостова Даша з Срібнянської загальноосвітньої школи, ІІ місце – Аліна Демешко, учениця дитячої музичної школи, ІІІ місце отримала Петренко Влада, вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості. Солісти-вокалісти старшої групи розділили призові місця наступним чином: І місце зайняла Волошин Вікторія з с. Іванківець, ІІ місце по праву отримала Завгородня Юля, а ІІІ місце взяв Владислав Столяренко з смт. Срібне.

     Серед вокальних ансамблів місця розділили наступним чином: у старшій групі гарячі оплески глядачів отримали за І місце учасники вокального ансамблю «Козаки» (смт. Срібне). З отриманням ІІ місця вітали вокальний дует у складі Яровенко Юлії та Богдани Пальчиківської  з Васьківець, а ІІІ місце виборов вокальний ансамбль «Едельвейс» з Срібного. У молодшій групі І місце журі віддало ансамблю «Краплинки» з Дігтярів. За ІІ місце боролися «Домісольки», учні Срібнянської музичної школи, ІІІ місце виборов вокальний ансамбль дівчаток з с. Поділ.

     Представники інструментального жанру розділили між собою місця таким чином: І місце отримав дует ксилофоністів ДМШ, ІІ місце розділили між собою ансамблі бандуристів «Дігтярівчаночка» (молодша і старша групи), ІІІ місце дісталося дуету балалаєчників ДМШ у складі Богдана Коломійченка та Романа Лавріненка.

         Серед солістів інструментального жанру І–е місце виборов ксилофоніст Ілля Сохоловський,  ІІ –м місцем пишається  юна бандуристка Юлія Редька, ІІІ місце зайняв Лавріненко Роман. Усі троє – учні дитячої музичної школи.

      У розмовному жанрі представлялася майстерність художнього читання. І місце виборола Мирослава Якименко (смт.Срібне), ІІ місце розділили між собою Павло Коваленко (с. Горобіївка) та вихованці літературного гуртка Срібнянського БК Богдана Кириченко та Аліна Бенько, а ІІІ місце отримала  Мирослава Желіба (с. Гриціївка),  яка зачитала проникливий авторський вірш учнів 6 класу «Лист захиснику України».

       Хореографічний жанр порадував глядачів та учасників конкурсу наступним розподілом призових місць:  серед молодшої групи між собою розділили І місце вихованці дитячої музичної школи з танцями «Хлопчачі жарти» і «Опудало», за ІІ місце боровся танцювальний колектив Срібнянського БК з танцем «Зірки», ІІІ місце зайняв танцювальний колектив дитячої музичної школи за ніжний танець «Колискова для ляльки».  У старшій групі І  місцем по праву пишається танцювальний колектив Сокиринського сільського будинку культури за танець «Криниченька». ІІ місце дісталося за танець «Не твоя війна» колективу з селища Дігтярі. ІІІ місце має танцювальний колектив з с. Карпилівка («Танець з віночками»).

      Переможці були нагороджені дипломами і пам’ятними подарунками. За участь у фестивалі вручили грамоти та солодкі призи.

      Генеральний спонсор фестивалю-конкурсу «Сузір’я талантів» - СТОВ «Батьківщина»(директор М.Дмитренко).

      Барвистим сузір’ям з веселих мелодій, яскравих костюмів і запальних танців стали виступи учасників. Глядачі отримали задоволення та дарували дітям гарячі аплодисменти, адже фестиваль-конкурс «Сузір’я талантів» відкрив нових «зірочок», які стануть гідними представниками талановитого підростаючого покоління.