Чорнобиль - вічний спомин і гіркий біль

26-04-2019

Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає…

Годинник життя безупинно іде,

Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам’ятає…

 

    Сьогодні, 26 квітня, біля пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквієм «Під полиновою зорею». У цей день, Україна та весь світ вшановують одну з найстрашніших катастроф, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Участь у ліквідації цієї жахливої аварії взяло також багато жителів Срібнянщини, 64 з них уже немає.

    Керівники Срібнянської райдержадміністрації, селищної та районної ради, працівники установ, підприємств і організацій, ліквідатори чорнобильської аварії, учнівська молодь та жителі району зібралися, щоб вшанувати людей, які ціною власного здоров’я захищали світ від страшної біди.

    Голова районної державної адміністрації Ніна Бондаренко у своїй промові пригадала той зловісний проклятий день, коли Україна пережила смертоносну атомну аварію. Слова вдячності звучали на адресу ліквідаторів, які ризикували своїм життям та здоров’ям, захищаючи людство від згубного впливу радіації. Ліквідаторам на ЧАЕС вручила почесні грамоти та подяки голови районної ради та районної державної адміністрації.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.

    Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку, як символ вогню, який змогли зупинити у далеких восьмидесятих.

    По закінченню мітингу у центральній бібліотеці відбулася зустріч керівництва району з ліквідаторами аварії на ЧАЕС.