Як створити спроможне ОСББ?

30-07-2019

    30 липня в залі засідань Срібнянської районної ради відбулася зустріч з національним консультантом зі створення та розвитку ОСББ у Чернігівській області Світланою Рожок.

 Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) – це юридично спроможна і дієздатна організація, яка одночасно представляє всіх співвласників.

    Створення ОСББ - це лише перший крок, але такий необхідний. Закономірно, що у власників багатоквартирних будинків виникає безліч питань, відповіді на які, часом, знайти нелегко. Світлана Рожок розповідала як правильно домовлятися, знаходити спільні рішення і брати на себе відповідальність за їх виконання.

    Об’єднання співвласників необхідне задля збереження житла в придатному стані, щоб зробити його комфортнішим, самостійно розпоряджатися своїми коштами, контролювати якість утримання будинку, та щоб мати можливість отримати грант Фонду енергоефективності України.

    Присутні ознайомились з Проектом ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES), який впроваджується Програмою розвитку ООН та фінансується Європеським Союзом. Метою даного проекту є мобілізація співвласників багатоквартирних будинків на спільні дії з підвищення енергоефективності свого житла.

    Дякуємо Світлані Рожок за змістовний, інформативний, цікавий семінар. Чекаємо наступної зустрічі.