До Дня пам’яті Героїв Крут

29-01-2021

   29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

    З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут бібліотекарі дитячої бібліотеки та учні 11-Б класу Срібнянської ЗОШ I-III ст. провели історичну подорож «Крути: честь і трагедія України». Діти були вражені подвигом юнаків-героїв, своїх однолітків, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих у визвольній боротьбі.

    В закладах культури Срібнянської громади організовані книжкові виставки «Пам’яті героїв Крут», що розповідають про страшну трагедію під Крутами та матеріали про нашого земляка, учасника Крут - Василя Коваленка, викладки літератури: ''За мирний світ під Крутами'', проведені інформаційні години «Назавжди в пам’яті народній», "Нев'янучий вінок пам'яті героїв Крут", «СРІБНЯНЩИНА ПАМ'ЯТАЄ... Урок мужності: «КРУТИ - трагічна сторінка з літопису Української революції»», які також висвітлені в  групі «Культурний простір Срібнянщини» соціальної мережі  facebook.  

    Отож, будьмо патріотами, любімо свою матір Україну! Сьогодні вона, як ніколи, потребує нашої допомоги.