До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

26-04-2021

  26 квітня 1986 року сталась одна з найбільших аварій на атомних об'єктах - вибух 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС. У ліквідації наслідків аварії взяли участь понад 350 тисяч  українців. 

  Сьогодні, 26 квітня, з нагоди 35-тої річниці Чорнобильської катастрофи Срібнянський селищний голова Олена Панченко,  учасники ліквідації аварії на ЧАЄС, заступники селищного голови, керівники установ та організацій селищної ради поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля, вшанували пам'ять про загиблих від наслідків аварії хвилиною мовчання. 

 
    Після покладення квітів Олена Панченко вручила відзнаки селищного голови учасникам ліквідації аварії, жителям Срібного Валерію Беленку та Павлу Тимошенку. Нагороду також отримав житель села Поділ, учасник ліквідації аварії на ЧАЄС Микола Висовень.          
   За ініціативою Срібнянського селищного голови Олени Панченко учасники ліквідації аварії на ЧАЄС І та ІІ категорії, які проживають на території громади  і не мають у власності земельних ділянок, отримають їх для ведення особистого селянського господарства в розмірі 2 гектара.