Підведені підсумки Місяця цифрової грамотності

03-12-2021

   Інформаційні технології дуже швидко перетворилися на життєво важливий стимул розвитку не тільки світової економіки, а й інших сфер людської діяльності. На сьогодні практично неможливо знайти сферу, в якій не використовуються інформаційні технології. Сучасне суспільство просто переповнене потоками інформації, які безсумнівно потребують обробки.

   Щоб навчити цифрових навичок українців, за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України, з 01 по 30 листопада 2021 року проходив Місяць цифрової грамотності.

   Учасники освітнього процесу закладів освіти селищної ради взяли участь у широкомасштабній кампанії. Більше 300 учасників освітнього процесу зареєструвалися та працюють на платформі «Всеукраїнська школа онлайн». 

   Із запропонованого переліку освітніх серіалів, а їх на національній платформі з цифрової грамотності понад 65, найбільш популярними серед учасників, по кількості переглядів, стали відео «Основи кібергігієни», «Обережно! Кібершахраї», «Кіберняні», «Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті»» та «Як громаді стати цифровою». Активно переглядалися серіали «Електронний підпис» та «Нові цифрові професії».

   Чи не найбільш відповідальним, таким, що зацікавив, накреслив подальший шлях удосконалення цифрових навичок, виявився для педагогів національний тест на цифрову грамотніть Цифрограм. Після його складання було  отримано біля 120 сертифікатів.

   Працівники відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту поінформовані про цифрову платформу Міністерства цифрової трансформації України «Дія» на якій можна завантажити електронні COVID-19-сертифікати.

   Але на цьому формування цифрової грамотності не закінчується, педагогічні працівники, здобувачі освіти будуть продовжувати роботу на платформі Всеукраїнської школи онлайн, де є багато можливостей для саморозвитку, для підвищення професійного рівня та для здобуття знань. 

За інформацією відділу освіти, сім'ї, молоді

та спорту селищної ради