За матеріалами СБУ засуджено іноземця, який закликав до розв’язування війни

26-01-2022

     Апеляційний суд Чернігівської області остаточно затвердив рішення про покарання іноземця – мешканця Чернігова за поширення публічних закликів до війни.

   Слідством встановлено, що громадянин однієї з пострадянських країн, який проживав в нашій державі, поширював у соціальних мережах заклики до агресивної війни та розв’язання воєнного конфлікту, а також матеріали щодо нібито домінування так званої «слов’янської держави» над іншими народами.

   Чоловік належав до одного з радикальних релігійних угруповань, створених на території РФ, яке проповідує антиукраїнську ідеологію та підтримує агресивну політику країни-агресора до України.

   У помешканнях зловмисника правоохоронці виявили вогнепальну зброю та вибухові речовини. Засоби ураження вилучені із незаконного обігу.

   Спецслужбою також зібрані вагомі докази того, що публічні висловлювання, оприлюднені фігурантом кримінального провадження у соціальних мережах, містять пряму пропаганду війни і спрямовані на розв’язання агресивної війни.

   За рішенням суду зловмисника визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 436 (пропаганда війни) та 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинам) Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

За матеріалами Служби безпеки України