День Гідності та Свободи

21-11-2022

   День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада. Його започатковано з нагоди двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

   У закладах загальної середньої освіти Срібнянської громади пройшли тематичні виховні заходи з нагоди відзначення знаменного дня. Традиційні загальношкільні лінійки відбулися з використанням жовтих стрічок. Адже в Україні анонсовано флешмоб до Дня Гідності та Свободи. Українців та весь демократичний світ закликають пов'язати жовту стрічку, викласти у соцмережі фото з нею та хештеком #ЖовтаСтрічка, щоб підтримати опір на окупованих територіях.

   Відбулися інформгодини, виховні години, перегляди документальних фільмів, написання творів, конкурси-виставки малюнків тощо: «Народ мій є, народ мій завжди буде», «Україна – територія Гідності та Свободи», «День Гідності та Свободи», «Революція Гідності та Свободи», «Наша історія», «Це було заради нас»,  «Одна від Сходу і до Сходу володарка земель і вод», «Ти – єдина Україна, бо ти для всіх для нас одна», «Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ», «Ми – є, народ піднявся із колін!», «Ми  - вільні громадяни», «Україна в нас одна, а сила в єдності», «Революція, що змінила країну», «Будьмо гідними дітьми України», «Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти», «Наша слава, наша воля не вмре, не загине», «А ми тую славу підіймемо», «Україна.  Гідність.  Свобода»,  «Україна чи Малоросія?», «Україна гідна свободи».

   Учнівські колективи Гурбинської, Карпилівської, Подільської  шкіл відвідали місця поховань загиблих учасників АТО/ООС та російсько-української війни.

   До меморіальної дошки Олександра Таценка, встановленої на фасаді Карпилівської школи, покладені квіти.

   У бібліотеках централізованої бібліотечної системи до Дня Гідності та Свободи проведені уроки мужності, години патріотичної гідності «Герої нашого часу», «Нескорені», літературний набат «Наша сила в єднанні», організовано книжкові виставки «Вистояли на майдані – переможемо у війні!»

   Слава Україні! Вічна слава Героям!