До Дня Соборності України

20-01-2023

   Напередодні Дня Соборності України в дитячій та центральній  бібліотеках  Срібнянської селищної  ради  були проведені години історичної пам’яті: «Україна в нас одна - Соборна, Незалежна», «На шляху до Незалежності».

   Бібліотечні працівники висвітлили значимість об’єднання двох українських республік  УНР і ЗУНР, адже соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу, які є фундаментом для побудови демократичної держави, запорукою виживання й існування нації.

   Сьогодні події в Україні, спричинені російською агресією лише підсилюють значимість Соборності, бо нашу країну знову хочуть пошматувати і розділити,  силою забравши її землі,  знищивши український народ.

   Учні взяли участь у патріотичній вікторині «Українознавці»,  читали вірші, спілкувалися,  ділились  думками  про те, якою вони  бачать Україну в майбутньому.

   На завершення заходів присутні ознайомилися з книжковою викладкою «Україно соборна – моя гордість і слава» та тримаючись за руки, створили «Живий ланцюг Соборності», як символ єдності.

   У сільських бібліотеках громади організовані історико-літературні години, бесіди, книжкові виставки: «Великий день нашої держави», «Соборна - значить єдина», «Єднання заради Незалежності», «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг».