Звернення селищного голови Олени ПАНЧЕНКО до Дня пам’яті Героїв Крут

29-01-2023

Шановні земляки!

   29 січня українська громадськість відзначає день пам’яті героїв Крут та вшановує молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути.

   Ця битва стала символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України. І якщо ще донедавна спогад про них і вшанування їхньої пам’яті було для нас даниною історії, то сьогодні битва під Крутами – непересічна історична подія, приклад для сучасного покоління, яке сьогодні відстоює незалежність Української держави у бойових діях на території нашої країни. А ще – привід переосмислити історичні події та зробити висновки.

   На превеликий жаль, українці знову змушені давати відсіч військовій та інформаційній агресії, знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. І знову, через сотню років, українські захисники демонструють надзвичайно високий патріотизм, повторюючи подвиг героїв під Крутами.

   Згадаймо мужність молодих людей, які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи.

   Слава Україні!

   Героям Слава!

З повагою

Селищний голова                                           Олена   ПАНЧЕНКО