Вітаємо переможця обласного етапу конкурсу «Юний дослідник»

27-04-2023

   Із метою залучення здобувачів освіти до науково-дослідницької діяльності в галузі природознавства, Управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» щороку проводиться обласний етап конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник».

   Цьогоріч участь в обласному етапі конкурсу взяла учениця 5 класу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Софія Карпач (керівники Віра Коваленко та  Світлана Комлик) з роботою «Цілую мовчки той рушник, що мати вишивала!» в номінації «Народознавство та краєзнавство».

   За рішенням журі Софія стала переможцем обласного етапу конкурсу – І місце. Її творча робота направлена до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді для участі у фінальному етапі.

   У процесі дослідження Софія Карпач вивчила краєзнавчий матеріал з виготовлення та вжитку народного одягу, систематизувала дані про народний костюм, записала спогади старожилів щодо історії розвитку української рушникової вишивки, основні мотиви народного орнаменту своєї місцевості.