Увага! На території Чернігівської області проводиться пероральна імунізація м’ясоїдних тварин

01-10-2019

    У Чернігівській області із 22.09.2019 року розпочато проведення планової пероральної імунізації м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу.

    Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні та бродячі тварини.

    Епізоотична ситуація щодо сказу в Україні та області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

    Вакцинація на території Чернігівської області проводиться повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою літаків АН-2.

    УВАГА!  Шановні громадяни,  коли ви  побачите літак АН-2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку,  просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати брикети в руки та не переносити з місця.

    Розкидання вакцини проводиться літаками  в лісових та сільськогосподарських угіддях.

    Тривалість проведення пероральної імунізації залежить від  погодніх умов до охоплення всієї території області.