УВАГА! Важлива інформація для пільговиків!

10-01-2020

     27 грудня 2019 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1123        « Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг»   з 1 січня 2020 року пільговикам надано право у будь-який час подати заяву про перехід на готівкову грошову форму виплати пільг на житлово-комунальні послуги.

    Раніше пільговики могли отримувати монетизовані виплати, подавши відповідну заяву до опалювального сезону – тобто до 15 жовтня. Відтепер  можна  зробити це у будь-який момент.

    Нагадаємо, що у разі отримання пільги на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, пільговик має самостійно сплатити за спожиті послуги.

    Звертаємо увагу,  що при наявності у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

    У разі якщо пільговик бажає отримувати пільги на житлово-комунальні послуги у грошовій ГОТІВКОВІЙ формі, то він має звернутись до управління соціального захисту населення.

  При собі необхідно мати реквізити поточного рахунка, відкритого в уповноваженому банку України, паспорт, ідентифікаційний код та пільгове посвідчення.