Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

29-03-2023

   При виконавчому комітеті Срібнянської селищної ради продовжує функціонувати мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

    29 березня 2023 року членами мобільної бригади здійснено виїзд в 2 сім’ї, щодо яких надійшло повідомлення про вчинення домашнього насильства.

   Постраждалих осіб проінформовано про соціальні послуги (медичні, соціальні, психологічі), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства. Громадянам роз’яснено їх права, визначені законом, можливості отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

   Крім того, мобільною бригадою відвідана сім’я, щодо якої отримано повідомлення про неналежне виконання матір’ю своїх обов’язків. З нею проведено профілактично - роз’яснювальну роботу, ініційовано притягнення її до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.