Відбулося засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

28-02-2024

 

28 лютого 2024 року за участю селищного голови Олени Панченко відбулося засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  На засіданні  розглянуто питання:

  • «Про результати проведених обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту в І кварталі 2024 року»;
  • «Про заходи щодо безпечного проходження весняної повені та дощових паводків у весняний період 2024 року»;
  • «Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ та сільгоспугідь у весняно-літній період 2024 року».

Членами комісії зазначено, що до захисних споруд цивільного захисту забезпечений цілодобовий доступ та населення громади проінформоване про їх місцезнаходження.

Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Прилуцького районного управління ДСНС України у Чернігівській області Юрій Авраменко проінформував присутніх, що крім значного збільшення розмірів адміністративних штрафів за самовільний підпал трави, внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

До переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності.

Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців,а відтак, знижують обороноздатність країни.

Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Сектор з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту

та мобілізаційної роботи селищної роди