26-02-2021

   У рамках відзначення 150-річчя з Дня народження славетної Лесі Українки серед учнів 6-11 класів закладів загальної середньої освіти відбувся творчий конкурс «150 слів про Лесю Українку».

   На розгляд журі було подано 22 роботи, 3 з яких у віршованій формі. Були і розповіді-захолення особистістю і талантом жінки-Ломикаменем, і філософські роздуми про ту, яка ніколи не ходила у зманіжених панянках, і щемливі до сліз образки, пересипані перлами-словами, і відверто-щирі листи-присвяти тій, чий життєвий шлях виявився важким, тернистим, переповненим фізичним болем, душевними муками, нещасливим коханням.

   Дипломи І ступеня вибороли Маріненко Богдан, Зінченко Єлізавета (Срібнянська ЗОШ), Муравейник Аліна (Дігтярівської ЗОШ), Гавриш Вікторія (Сокиринська ЗОШ), Клименко Діана (Гурбинська ЗОШ).

   Дипломами ІІ ступеня нагороджені  Дудка Ліана, Лавріненко Назар, Стародубцев Іван, Абакуменко Тетяна, Андрієнко Валерія, Петренко Олександр, Кочерга Вероніка (Срібнянська ЗОШ), Мартин'янова  Єлизавета (Васьківська ЗОШ), Соловей Руслана (Гурбинська ЗОШ), Ситник Анастасія (Калюжинська ЗОШ), Черкас Ольга (Подільська ЗОШ).

   Дипломи ІІІ ступеня дісталися Остапенко Світлані (Карпилівська ЗОШ), Куделі Руслані, Шамрай Віталіні (Гриціївська ЗОШ), Щербині Крістіні, Зуб Світлані, Кубрик Єлизаветі (Подільська ЗОШ).

   Дякуємо усім за активну участь, за теплі слова ювілярці (всього 3300!). Напевно, пані Леся пораділа такому дарункові юних українців ХХІ століття. Бо ж була глибоко переконана, що допоки хтось працює з українським словом, Україна живе!