ІНФОРМУЄ СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ

19-01-2022

ТОП-10 вакансій на початок року

 

На початок січня 2022 року в базі даних Чернігівської обласної служби зайнятості налічувалось понад 700 вакансій. Серед них є й високооплачувані. Отже, кому роботодавці Чернігівщини готові платити найбільше і скільки саме?

  • верстатник деревообробних верстатів (25 000 грн), м. Чернігів;
  • водій автотранспортних засобів (24 000 грн), м. Чернігів;
  • головний інженер (20 700 грн), м. Прилуки;
  • лікар ветеринарної медицини (20 000 грн), Носівська ОТГ, с. Коломійцівка;
  • машиніст крана (кранівник) (20 000 грн), м. Чернігів;
  • зоотехнік (20 000 грн), Носівська ОТГ, с. Коломійцівка;
  • лікар загальної практики-сімейний лікар(20 000 грн), м. Бобровиця;
  • бухгалтер (20 000 грн), Носівська ОТГ, с. Коломійцівка;
  • агроном (20 000 грн), Носівська ОТГ, с. Коломійцівка;
  • начальник відділу охорони праці (18 711 грн), м. Ніжин.

 

Служба зайнятості пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу, а це - належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників. База вакансій служби зайнятості містить пропозиції роботи від роботодавців в межах країни та оновлюється щодня. Дивіться на нашому сайті за посиланням https://chg.dcz.gov.ua.

 

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

 

1 січня 2022 року набирає чинності Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».

Фінансова допомога - допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яка є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету непрацюючій працездатній особі із числа членів малозабезпеченої сім’ї, та яка зареєстрована як безробітна, для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (на початок 2022 року – 97 500 грн).

Покрокова інструкція та Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, перелік необхідних документів тут: https://dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-na-zdobuttya-ekonomichnoyi-samostiynosti-malozabezpechenoyi-simyi

 

Роботодавцям на замітку:

з'явилася вакансія – повідомте службу зайнятості

 

Про це роботодавців зобов’язує Закон України «Про зайнятість населення». Причому зробити це потрібно не пізніше ніж через 3 робочі дні з дати відкриття вакансії. Відтак добором кадрів для вас займуться професіонали.

Роботодавець може подати звіт № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»  особисто до будь-якого центру зайнятості (філії) незалежно від місцезнаходження підприємства, а також засобами електронного зв’язку, зокрема через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті державної служби зайнятості.

Форма звітності №3-ПН на нашому сайті за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/forma-zvitnosti-no-3-pn-informaciya-pro-popyt-na-robochu-sylu-vakansiyi-nakaz