Реалізація проєкту «Забезпечення безперервного навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні»

24-05-2023

ЮНІСЕФ у партнерстві з Міністерством освіти й науки України розширює програму розвитку якісної дошкільної освіти в Україні, що покликана допомогти дітям, батькам і педагогам, і дає змогу продовжити безперервність дошкільної освіти для дітей, навіть під час війни.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 04 квітня 2023 року №4/941-23 «Про реалізацію проєкту ЮНІСЕФ» в рамках ініціативи «Спільно до навчання»  Срібнянський заклад дошкільної освіти «Сонечко» з 02 травня 2023 року бере участь у реалізації проєкту «Забезпечення безперервного навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні».

На базі закладу в змішаному форматі організовано проведення зустрічей із дітьми, які не відвідують заклади дошкільної освіти з різних причин.

Мета проєкту – активне залучення дітей, зокрема старшого дошкільного віку, які не відвідують заклади дошкільної освіти з різних причин, до дошкільної освіти з метою забезпечення їм доступу до якісної дошкільної освіти в умовах війни, сприяння набуттю дітьми компетентностей, передбачених державним стандартом дошкільної освіти; навчання педагогів та підтримка батьків.

Педагоги дошкільного закладу сприяють набуттю компетентностей дітьми старшого дошкільного віку відповідно до вимог державного стандарту дошкільної освіти (Базового компонента дошкільної освіти) перед вступом до школи та забепечують педагогічну підтримку батькам.

За сприяння селищного голови Олени Панченко та директора СТОВ «Батьківщина» Миколи Дмитренка до Срібнянського закладу дошкільної освіти «Сонечко»  доставлено індивідуальні та групові  набори для роботи з дошкільниками. Набори  виділені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ в Україні). Це сучасні ігрові модулі для сюжетних ігор, іграшки, різноманітні конструктори, навчальні матеріали  для організації освітнього процесу.